maandag 20 april 2015

Inkopen doen in de zon

Deze week koken we twee aspergediners in ons huiskamerrestaurant. Geen straf, zelf ben ik dol op asperges. Ik vind het ook een leuk avontuur om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen.
Mijn kast bevat ongeveer 2,5 meter kookboeken, dus wat een pret al ik daar weer in mag duiken. Bovendien is het internet ook een goede bron voor allerlei culinaire vragen.
Koken heb ik altijd leuk gevonden, maar inkopen doen... Ik vond het meer een noodzakelijk kwaad. Nu ik voor het huiskamerrestaurant menu's bedenk, ga ik steeds vaker bij de lokale winkels in Maarssen spullen kopen. En ik merk dat ik het steeds leuker ga vinden! Best een verrassing voor mij, moet ik zeggen. Maar het is enorm inspirerend om met de specialisten (slager, groenteboer, zuivelhandel, wijnhandel) op het gebied van mijn gekozen ingrediĆ«nten van gedachten te wisselen. 
Vandaag kon het al helemaal niet stuk: lekker op de fiets het dorp in met een stralend blauwe hemel boven me.
Het diner werd een succes: een cava in de zon. Daarna naar binnen voor een aspergesalade met beenham, ei, walnoten en dillecitroendressing. De tweede gang was een pizza bianca met asperges. Het hoofdgerecht was zalm met aspergerisotto. Op aanraden van de gasten heb ik toch maar geen aspergebavarois of zoiets experimenteels gemaakt. De keus viel voor het dessert op een aardbeiencarpaccio met munt/amandel/honing pesto. Erg lekker fris en licht na al die asperges. Vergeten foto's te maken, maar er volgt vast een tweede kans!


dinsdag 7 april 2015

Buiten de deur aan de slag

De allereerste cateropdracht voor de Eettafel was het verzorgen van een maaltijd voor een familiefeestje waarbij vader en dochter op dezelfde dag jarig waren.

Op het menu stonden:

broodstokjes met drie dips: aubergine (baba ganoush), geitenkaas met citroen en lenteui en hummus

quiche met geitenkaas, pesto en broccoli
quiche met tomaatjes en salami
spinaziesalade met rauwe ham
gemengde salade met feta en olijven
tomatenbrood
hazelnoot/rozemarijnbrood

Als dessert twee zoete taarten:
witte chocolade cheesecake met frambozen
chocoladetaart met oreokoekjes


donderdag 2 april 2015

Fotosessie

Fotograaf Zefanya Anindjola in actie bij het fotograferen van onze huiswijn. Ze zette ons koks ook op de foto, onder andere in actie in de keuken. Wel wat anders dan onze iphonekiekjes!