zaterdag 28 maart 2015

Gasten aan de Eettafel


Afgelopen vrijdag kookten Martien en ik als Food Event van Thuisafgehaald een huiskamerdiner. We hadden vier aanmeldingen. Een enorme verrassing, want in de opstartfase is het niet ongewoon dat er helemaal niemand reageert op zo'n Event. We waren dus heel blij en hadden enorm veel zin om de keuken in te duiken!
Martien haalde gemengde sla, kaas, witlof, knoflook en paddestoelen op de boerenmarkt in Utrecht. Ik had de rest van de boodschappen al in huis. Aan de slag met het dessert, want dat moest ingevroren worden.
Een Russisch gerecht, hemelse modder, net sneeuw, met rode vruchten. Toen volgde de paddestoelensoep, met verse morieljes, een echte lentepaddestoel. Als laatste maakten we de plaattaart met witlof, ansovis, mozzarella en zelfgeraspte parmezaanse kaas.
Om klokslag 6 kwamen Evelijn en René, gasten van vlak om de hoek. Niet veel later belde Trudy aan. We dronken een glas huiswijn en wachtten op de vierde gast. Onder het knabbelen van de zelfgebakken broodstokjes met tapenade besloten we na een half uur om maar te beginnen.
Het werd een gezellige avond, waarbij allerlei dwarsverbanden in ons verleden bleken te bestaan, verrassend! Het eten werd gewaardeerd.
De vierde gast is nooit meer gekomen en heeft ook niets meer laten horen na mijn mailtje. Weer wat geleerd: volgende keer om bevestiging vragen en wat persoonlijker contact onderhouden over wat de bedoeling is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten